Bengala

Els Bengala van ser fundats en 2014 a Saragossa per Guillermo Sinnerman i Borja Téllez, sense més pretensions que desfogar-se i fer soroll junts, sense saber que s’acabarien convertint en un dels projectes de Rock més excitants del moment. Gràcies a la seua desimboltura, frenètic so i la seua col·lecció d’himnes, van aconseguir calar en el públic i fer-se un buit en el panorama nacional.

Fins hui han publicat dos àlbums d’estudi, “Fins i tot Festius” i “Any Sélvático” i han van girar ininterrompudament (excepte en pandèmia) des de 2014. Entre centenars d’actuacions en sales i esdeveniments de tota mena destaquen les realitzades en grans festivals espanyols com BBK Live, LOW, VIDA, Montgorock, SOS, i Nord-oest. En aquests i en molts altres van compartir cartell i/o escenaris amb figures internacionals de la música com The Libertines, Brian Wilson, Kase.O, Wilco, The Sonics, Primal Scream i un llarg etcètera.

El videoclip de la seua cançó “Jodidamente Boig” va rebre premis del Festival Cara B de Barcelona, del Donada Saheb Phalke de Nova Delhi i el Premi de la Música Aragonesa. També va ser finalista en el Music Vídeo Underground de Los Angeles.

En 2021, van deixar arrere el format duo ampliant la formació a 3 membres. Amb Johnny Carlos González al baix i Álvaro Clemente a la bateria, la nova alineació desprén molta més contundència i dinamisme, gràcies al so del baix, que completa l’energia prèvia de la banda. Els Bengala no han inventat res nou, però la veritat és que res més sona com ells.

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.