Imelda May

 Nascuda i criada en la zona de The Liberties de Dublín, Imelda s’ha convertit en una de les artistes femenines irlandeses més cèlebres de la història. El seu àlbum “Love Tattoo”, escrit i produït per ella mateixa en 2008, és el més venut de tots els temps per una artista femenina irlandesa, i el seu àlbum més recent, “11 Past the Hour”, és el seu quart número 1 a Irlanda i la seua habitació Top 10 al Regne Unit. Els últims àlbums de Imelda s’allunyen del seu estil de renaixement del rockabilly, amb un so que se situa fermament fora de qualsevol caixa de gènere clarament definida, abastant àmpliament el blues, el rock, el soul, el gospel i el jazz.

Imelda va ser descoberta per Jools Holland, que li va demanar que li donara suport en el seu gira, i ha actuat al costat d’artistes llegendaris com Lou Reed, Bono, Tom Jones, Noel Gallagher, Elvis Costello, Van Morrison i, més recentment, amb l’actor de Hollywood Jeff Goldblum en el seu àlbum de debut The Capitol Studios Sessions, i amb Ronnie Wood en el seu àlbum i gira d’homenatge a Chuck Berry “Mad Lad”. Ha actuat a tot el món davant de la reialesa i de polítics com Obama, en la 52a edició dels premis Grammy amb Jeff Beck o cantant l’himne nacional irlandés a Las Vegas abans de la baralla entre Floyd Mayweather i Conor McGregor en 2017 amb una audiència televisiva de mil milions de persones en 200 països.

Imelda ha sigut copresentadora del programa Later with Jools Holland de la BBC i va presentar la seua pròpia sèrie “The Imelda May Xou” per a RTE Irlanda en 2018. En 2021 va rodar el seu primer gran paper al cinema al costat de James Purefoy en Fisherman Friends 2, que s’estrenarà en cinemes en 2022, i va presentar la sèrie de viatges literaris de SKY Arts “The Voices of Ireland”, que s’emetrà aquest desembre.

A més de vendre milions de discos a tot el món, Imelda és també una activista pels drets de la dona i poeta, que acaba de publicar el seu primer llibre de poesia “A Lick & A Promise” en Faber Music, debutant instantàniament en el número 8 de la llista dels més venuts del Irish Times (Hardback Senar Fiction).

Socials