Cracker

Portada » Profiles » Cracker

Cracker

El rock americà de Cracker arriba a València de la mà de #SentDeleste i Cerveses Alhambra, els qui oferiran un concert el 27 de novembre en Rambleta. La banda, fundada per David Lowery i Johnny *Hickman en els 90, manté viu el rock amb arrels i no li importa allunyar-se del tradicional gràcies a la seua gran personalitat, la qual cosa ha fet que tinguen fans incondicionals.

Des que en 1992 tragueren el seu primer disc (‘Cracker’) i, un any després, ‘Kerosene Hat’, Lowery i el virtuós de la guitarra Hickman, han demostrat que se senten còmodes en els seus viatges musicals que van des del rock alternatiu i country passant pel punk o garatge.

‘Berkeley *to Bakersfield’ (429 Rècords), títol que fa referència a dues ciutats californianes, és el seu nové treball d’estudi que va veure la llum en 2014. Un disc doble que va vindre a posar de manifest tot el seu viatge de nord a sud i influències musicals: folk, *surfpunk, rock alternatiu, alt-country, …

Com explica Lowery: “En el disc Berkeley està el line up original de Cracker Davey Faragher, Michael Urbano, Johnny i jo mateix. És la primera vegada que estem junts en una habitació per a gravar en quasi 20 anys. I quasi de forma preconcebuda, en estar en els Estudis Easy Bay Recorders, en Berkeley, pensem a centrar-nos en la música que associem immediatament amb la East Bay: Punk i Garage amb rotllo funky per ací. I donar-li fort a la reivindicació política en les lletres. D’altra banda, el disc Bakersfield explora la part Califòrnia *country de la banda. Sempre hem surat pel món de l’Americana però aquesta vegada volíem ser irremeiablement Country/Country Rock, des dels budells de les valls de Califòrnia”. Diversos matisos per a una banda que és difícil de catalogar en únic estil i que, per això, atrau a tants adeptes.

Malgrat aquestes grans diferències culturals, musicals, aquests són els dos elements fonamentals per a David Lowery i Johnny Hickman en cadascun dels discos que hagen gravat en els últims 20 anys.

Com explica Lowery: “En el disc Berkeley està el line up original de Cracker Davey Faragher, Michael Urbano, Johnny i jo mateix. És la primera vegada que estem junts en una habitació per a gravar en quasi 20 anys. I quasi de forma preconcebuda, en estar en els Estudis Easy Bay Recorders, en Berkeley, pensem a centrar-nos en la música que associem immediatament amb la East Bay: Punk i Garage amb rotllo funky per ahi. I donar-li fort a la reivindicació política en les lletres.

D’altra banda, el disc Bakersfield explora la part Califòrnia country de la banda. Sempre hem surat pel món de l’Americana però aquesta vegada volíem ser irremeiablement Country/Country Rock, des dels budells de les valls de Califòrnia.”

Tot un viatge que us recomanem de veritat.

Socials